بررسی دلایل داغ شدن لپ تاپ، علائم، عوارض و راه های پیشگیری

بررسی دلایل داغ شدن لپ تاپ، علائم، عوارض و راه های پیشگیری

امروزه بسیاری از افراد برای انجام کار های مختلف از لپ تاپ ها استفاده می کنند. یکی از بزرگ ترین مشکلاتی که کاربران حین استفاده از این دستگاه با آن مواجه هستند، داغ شدن دستگاه می باشد. در بسیاری از موارد کاربران بعد از مدت کوتاهی کار با این دستگاه متوجه می شوند که به شدت داغ شده است. می خواهید با دلایل داغ شدن لپ تاپ آشنا شوید؟ یا این که قصد دارید با عوارض بروز این مشکل و راه های پیشگیری از آن آشنا شوید؟ در ادامه با ما همراه باشید.

علل رایج داغ شدن لپ تاپ

برای آشنایی با دلایل داغ شدن لپ تاپ خوب است بدانید که این مشکل در اثر عوامل مختلفی بروز می کند. مهم ترین دلایل بروز این امر عبارتند از:

  • سیستم خنک کننده نامناسب

یکی از مهم ترین دلایل بروز این مشکل، عدم استفاده از یک سیستم خنک کننده مناسب است. اگر لپ تاپ شما به نمونه مناسب و کارآمدی از این سیستم ها مجهز نشده باشد، در حین کار کردن به سرعت داغ می شود.

  • انباشت گرد و غبار در ورودی ها

گاهی اوقات این مشکل در اثر وجود گرد و غبار در نقاط ورودی و خروجی هوای دستگاه بروز می کند. این امر سبب می شود تا جریان هوای داخل دستگاه محدود شده و دمای داخلی آن افزایش یابد.

  • استفاده سنگین و انجام وظایف سنگین

زمانی که از این دستگاه برای انجام وظایف سنگین استفاده شود، وسیله مجبور می شود پردازش های زیاد و سنگینی را انجام دهد. با این کار احتمال داغ شن لپ تاپ ها به شدت افزایش می یابد.

  • قرارگیری نامناسب لپ تاپ

اگر این وسیله را بر روی سطوح نرم قرار داده و از آن استفاده کنید، جریان هوا در آن کاهش می یابد و در نتیجه دستگاه شروع به داغ شدن می کند.

  • بازی

بسیاری از افراد ساعات زیادی از روی را با استفاده از این دستگاه بازی می کنند. این کار که به قدرت اجرایی بالایی نیاز دارد، بار سنگینی بر روی دستگاه می گذارد. از این رو می تواند به طور مستقیم در داغ شدن لپ تاپ موثر باشد.

  • شارژ کردن

در زمان شارژ شدن نیز این دستگاه داغ می شود که این امر کاملا طبیعی است.

قرارگیری نامناسب لپ تاپ، اصلی ترین علت داغ شدن لپ تاپ

همان طور که گفتیم، فاکتور های زیادی را می توان به عنوان دلایل داغ شدن لپ تاپ معرفی کرد. یکی از اصلی ترین و مهم ترین دلایل بروز این مشکل، قرار گرفتن دستگاه در شرایط نامناسب می باشد. این دستگاه باید حتما در یک سطح صاف و سخت قرار داده شود تا امکان حرکت و جا به جا شدن آن به شدت کاهش یابد. این دستگاه مانند هر دستگاه الکتریکی دیگری باید قبل از روشن شدن در مکان مناسبی قرار داده شود.

اگر دستگاه در جای نرمی قرار بگیرد، جریان هوا به خوبی انجام نگرفته و احتمال داغ شدن آن بسیار زیاد می شود. در این شرایط احتمال سوختن دستگاه نیز وجود دارد. بنابراین باید شرایط مناسبی برای این دستگاه در نظر بگیرید که کاملا صاف باشد و دستگاه بر روی آن تکان نخورد. همچنین از یک فن مناسب و میز کار استاندارد برای این دستگاه استفاده کنید تا از داغ شدن آن جلوگیری کند. برخی افراد این دستگاه را بر روی پای خود قرار داده و با آن کار می کنند.

این امر کاملا اشتباه بوده و هرگز نباید این کار را انجام دهید. در این شرایط راه های ورود و خروج هوا بسته شده و دستگاه در فاصله زمانی بسیار کوتاهی، به شدت داغ می شود.

علائم داغ شدن لپ تاپ

حال که با دلایل داغ شدن لپ تاپ به طور کامل آشنا شدید، خوب است که علایم بروز این مشکل را نیز بشناسید. زمانی که این مشکل در دستگاه بروز کند، لپ تاپ علائم و نشانه هایی از خود نشان می دهد که مهم ترین آن ها عبارتند از:

  • کرش یا راه اندازی مجدد مکرر سیستم

یکی از علائم بروز این مشکل در لپ تاپ ها، راه اندازی مجدد مکرر دستگاه می باشد. گاهی اوقات متوجه می شوید که لپ تاپ به طور مکرر کرش کرده و راه اندازی مجدد می شود، در این شرایط احتمال بروز این مشکل بسیار زیاد است.

  • کارایی کند

گاهی اوقات با بروز این مشکل متوجه می شوید که کارآيی دستگاه کند شده و سرعت عمل آن به شدت پایین آمده است. در این شرایط به احتمال زیاد لپ تاپ داغ کرده و باید برای رفع ان مشکل اقدامات لازم را انجام دهید.

  • صدای غیر عادی فن

گاهی اوقات کاربر حین کار با این دستگاه صدا های غیر عادی از فن می شنود. در این شرایط به احتمال زیاد لپ تاپ شما داغ کرده و باید برای بر طرف کردن آن اقدام کنید.

  • گرمای بیش از حد سطح لپ تاپ

یکی از علائم دیگر بروز این مشکل آن است که سطح بیرونی دستگاه بسیار گرم شده و با لمس کردن می توانید این گرما را متوجه شوید.

  • پیام های خطا مربوط به داغ شدن سیستم

برخی از لپ تاپ ها در مواجه با چنین مشکلی، پیام های خطا ارسال می کنند تا کاربر سریعا متوجه موضوع شده و برای رفع مشکل اقدام کند.

  • کاهش عملکرد و کارآیی

در صورت بروز این مشکل کارآیی دستگاه کم شده و نمی توند عملکرد مناسبی از خود نشان دهد.

خطرات و عوارض داغ شدن لپ تاپ

پس از آن که با دلایل داغ شدن لپ تاپ آشنا شدید، حال خوب است بدانید که این مشکل می تواند با خطرات و عوارض خاصی نیز همراه باشد. مهم ترین عوارض بروز این مشکل عبارتند از:

  • آسیب به قطعات داخلی

یکی از عوارض بروز این مشکل، آن است که قطعات داخلی دستگاه آسیب می بیند. در این شرایط فرد مجبور می شود هزینه زیادی برای تعمیر و یا تعویض قطعات پرداخت کند.

  • از دست دادن و خرابی داده ها

با بروز این مشکل احتمال دارد که داده ها و فایل های مهم شما از بین برود. از این رو نباید اجازه دهید که این مشکل رخ دهد زیرا ممکن است بسیاری از اطلاعات مهم و حساس شما از دست بروند.

  • کوتاه شدن عمر لپ تاپ

اگر چند مرتبه این مشکل برای دستگاه به وجود آید، قطعا عمر مفید دستگاه کوتاه تر شده و بعد از مدتی لپ تاپ شما با مشکلات بسیار بزرگ تری مواجه می شود.

  • افزایش خطر حریق یا خطرات الکتریکی

احتمال بروز این مشکل بسیار کم است اما در لپ تاپ های قدیمی تر در اثر داغ شدن بیش از حد دستگاه، این مشکل نیز به وجود می آيد.

راه حل های پیشگیری برای جلوگیری از داغ شدن لپ تاپ

پس از آشنایی با دلایل داغ شدن لپ تاپ و همچنین عوارض بروز این مشکل، خوب است که به دنبال راه حل هایی برای پیشگیری از بروز این مشکل باشید. برای آن که لپ تاپ شما با این مشکل مواجه نشود، اقدامات مختلفی می توانید انجام دهید که مهم ترین آن ها عبارتند از:

  • قرار دادن لپ تاپ بر روی سطح صاف و سخت

قبل از شروع کار با این دستکاه باید حتما آن را بر روی یک سطح صاف و سخت بگذارید. با این کار هوا به خوبی جریان پیدا کرده و از داغ شدن دستگاه جلوگیری می شود.

  • تمیز کردن منظم فن و ورودی های دستگاه

باید ورودی ها و فن دستگاه را مرتب تمیز کنید و گرد و غبار ها را از آن بزدایید. با این کار قطعا می تواند در جلوگیری از داغ شدن لپ تاپ موثر باشید.

  • استفاده از پایه خنک کننده

برای جلوگیری از داغ شدن این دستگاه می توانید از دستگاه های خنک کننده خارجی مانند فن های مخصوص این دستگاه ها استفاده نمایید.

  • محدود کردن استفاده از برنامه ها

پس از بررسی دلایل داغ شدن لپ تاپ خوب است بدانید که با رعایت یک سری نکات می توانید از بروز این مشکل جلوگیری کنید.اگر برنامه های سنگین و وظایف بازمانده دستگاه را محدود کنید، بار پردازشی آن کاهش یافته و در نتیجه از داغ شدن آن جلوگیری می شود.

  • بهینه سازی عملکرد لپ تاپ برای خنک شدن

شما با اعمال یک سری تغییرات نرم افزاری می توانید عملکرد این دستگاه را بهینه کرده و از داغ شدن آن جلوگیری کنید.

  • تنظیمات قدرت

برای جلوگیری از بروز این مشکل باید قدرت دستگاه را به گونه ای تنظیم کنید که در دمای کم تری کار کند.

  • بستن برنامه ها و پردازش های غیر ضروری

آشنایی با دلایل داغ شدن لپ تاپ کافی نیست. شما باید به دنبال روش هایی برای حل این مشکل باشید. از این رو در حین کار با این دستگاه بهتر است برنامه های غیر ضروری را ببندید. با این کار بار پردازشی دستگاه کاهش یافته و احتمال داغ شدن آن نیز کم می شود.

  • به روز رسانی داریو ها و نرم افزار ها

با به روز رسانی نرم افزار ها و درایو های این دستگاه، می توانید تا حدود زیادی از بروز این مشکل جلوگیری کنید.

  • ارتقاء سخت افزار

در صورت نیاز خوب است که سخت افزار این دستگاه را ارتقاء دهید. با این کار دستگاه با بار کاری بیش تر به صورت بهینه عمل کرده و احتمال داغ شدن لپ تاپ کاهش می یابد.

جمع بندی

آشنایی با دلایل داغ شدن لپ تاپ به کاربر کمک می کند تا در نحوه کار با دستگاه بیش تر دقت کند. کاربر باید دستگاه را بر روی سطح سخت و صافی قرار دهد تا جریان هوا در آن به درستی انجام گیرد. علاوه بر این، باید به خوبی گرد و غبار ها را گرفته و سخت افزار و بخش نرم افزاری را در صورت نیاز ارتقاء دهد. با انجام این کار ها لپ تاپ شما به راحتی داغ نشده و طول عمر بالاتری را تجربه خواهد کرد.

سوالات متداول برای دلایل داغ شدن لپ تاپ

چگونه میزان دمای لپ تاپ خود را بفهمیم؟
برای این کار راه های زیادی وجود دارد که مهم ترین آن ها استفاده از برنامه هایی مانند HWMONITOR، Core Temp و HWiNFO می باشد.

دمای نرمال برای لپ تاپ ها چقدر است؟
این دستگاه ها را در انواع و مدل های مختلفی تولید می کنند، از این رو نمی توان دمای ثابتی برای آن ها در نظر گرفت. با این حال اگر متوجه شدید که دمای دستگاه به ۶۰ درجه رسیده است، بدانید که با مشکلی مواجه شده است.

آیا استفاده از یک آنتی ویروس سنگین نیز می تواند سبب داغ شدن لپ تاپ ها شود؟
بله، گاهی اوقات این آنتی ویروس ها با بخش نرم افزاری سیستم شما هماهنگ نبوده و باعث لود شدن سی پی یو می شوند. در این شرایط احتمال داغ شدن لپ تاپ ها بسیار زیاد است.

نظرات بازدیدکنندگان