حافظه SSD چیست؟ SSDچه تاثیری روی سیستم میگذارد؟

حافظه SSD چیست؟ SSDچه تاثیری روی سیستم میگذارد؟

حافظه SSD نوع نسبتا جدید و بسیار سریعی از حافظه ها می باشند که نسبت به هارد دیسک‌ها دارای سرعت و امنیت انتقال داده‌ی بالاتری و بیشتری هستند. اما این حافظه‌ها معایبی از جمله قیمت بالا و کند شدن به مرور زمان دارند.در این مقاله به معرفی و بررسی این حافظه ها می پردازیم.

 

حافظه (SSD) چیست؟

درایو حالت جامد مبتنی بر RAM (SSD) یک قطعه ذخیره‌سازی است که از ریزتراشه‌های سیلیکونی ساخته شده است. این قطعات ک هیچ قطعه متحرکی ندارد و داده‌ها را به‌جای مغناطیسی به صورت الکترونیکی ذخیره می‌کند.

SSD ها دو مدل دارند: یا مبتنی بر فلش هستند و یا مبتنی بر RAM. یک SSD مبتنی بر رم  علاوه بر عملکرد بهتر، استقامت بیشتری دارد.

SSD های مبتنی بر رم معمولا از تراشه های رم پویا (DRAM) استفاده می کنند، اما گاهی اوقات از تراشه های رم استاتیک در ساخت انها استفاده می شود. هر دو مدل SSD فرار هستند، به این معنی که با قطع برق، اطلاعات خود را از دست می دهند. برای حفظ داده ها، باید بر اساس دستورالعمل یا زمانی که درایو خاموش است، از حافظه فرار به حافظه غیر فرار کپی شود. یک SSD مبتنی بر RAM معمولاً شامل باتری‌هایی می‌شود تا داده‌ها را به اندازه کافی حفظ کند تا در صورت قطع برق برنامه‌ریزی نشده در حافظه غیرفرار کپی شود.

حافظه SSD چیست؟

 SSD ها چگونه کار میکنند؟

SSD ها مانند هارد دیسک ها عمل می کنند، اما با فناوری های متفاوت. مانند درایوهای USB، SSD ها از حافظه فلش برای ذخیره داده ها استفاده می کنند که به صورت دیجیتالی قابل دسترسی است. درایو دیسک سخت (HDD) از یک صفحه چرخان و یک بازوی استفاده می کند که در سراسر صفحه حرکت می کند تا هر بخش از داده ها را بخواند. در نتیجه، SSD ها زمان بوت و بارگذاری تقریباً سریع را ارائه می دهند زیرا نیازی به جستجوی مکانیکی داده ها در یک صفحه چرخان ندارند.

بیشتر بخوانید: "CPU چیست؟ چه چیزهایی در CPU مهم است؟"

حافظه SSD چه کاری انجام می دهند؟

SSD ها یا HDD ها در کنار حافظه و پردازنده سیستم شما برای دسترسی و استفاده از داده ها قرار میگرند. حافظه SSD از فناوری‌های متفاوتی نسبت به هارد دیسک‌های سنتی استفاده می‌کنند که به SSD‌ها امکان دسترسی سریع‌تر به داده‌ها را می‌دهد و عملکرد رایانه شما را بهبود می‌بخشد. این داده ها شامل مواردی مانند سیستم عامل، بازی ها، تصاویر یا موسیقی  می شوند.

برای مثال، اگر می‌خواهید به داده‌های صفحه‌گسترده دسترسی داشته باشید و برخی از ویرایش‌های اولیه را انجام دهید، در پشت صحنه چه اتفاقی می‌افتد:

1. برنامه ها و فایل ها در درایو ذخیره سازی شما قرار دارند. در این مورد، صفحه گسترده ای که می خواهید به آن دسترسی داشته باشید.

2. هنگامی که درخواستی برای باز کردن صفحه گسترده ارائه می‌کنید، پردازنده رایانه شما داده‌های برنامه را از درایو ذخیره‌سازی شما(SSD) برای دسترسی و استفاده کوتاه مدت به RAM منتقل می‌کند. از آنجایی که SSD ها دارای سرعت انتقال داده تقریباً فوری  و زیاد هستند، فرآیند انتقال داده را سرعت می بخشند، یعنی مدت زمانی که برای بارگذاری برنامه ها و فایل ها نیاز است.

3. سپس پردازنده به داده ها از حافظه دسترسی پیدا می کند که به عنوان بانک فضای کاری موجود رایانه شما عمل می کند. سپس از حافظه برای "اجرای" برنامه استفاده می شود.

SSD ها علاوه بر اینکه سریع تر هستند و سرعت بالاتری دارند، مقاومت بالایی نیز دارند، زیرا قطعات متحرکی که می توانند شکسته یا فرسوده شوند، ندارند، به خصوص زمانی که در اطراف جابجا می شوند. بعلاوه، انرژی کمتری مصرف می کنند و در مصرف باتری صرفه جویی می کنند.

حافظه SSD از فناوری‌های متفاوتی نسبت به هارد دیسک‌های سنتی استفاده می‌کنند که به SSD‌ها امکان دسترسی سریع‌تر به داده‌ها را می‌دهد و عملکرد رایانه شما را بهبود می‌بخشد

عامل های SSD

درایوهای حالت جامد با سه عامل شکل تعریف می شوند. اینها عبارتند از: اندازه درایو، نوع رابط اتصال، و فضای فیزیکی که درایو در رایانه اشغال می کند.

 

SSD 2.5 اینچی

فرم فاکتور استاندارد برای یک SSD 2.5 اینچی است که در داخل درایو اکثر رایانه های رومیزی یا  لپ تاپ قرار می گیرد. از آنجایی که بسیاری از کاربران هارد دیسک های خود را با درایوهای حالت جامد جایگزین می کنند، درایو 2.5 اینچی به استانداردی برای تمامی هارد دیسک ها و SSD ها تبدیل شده است. آنها به گونه ای طراحی شده اند که نیاز به جایگزینی کابل های رابط اتصال را به حداقل برسانند و انتقال به درایو با عملکرد بالاتر را تا حد امکان آسان کنند.

mSATA SSD

حافظه های SSD mSATA یک هشتم اندازه یک درایو 2.5 اینچی هستند و برای اتصال به سوکت mSATA در مادربرد سیستم طراحی شده اند. درایوهای mSATA در دستگاه های بسیار نازک و کوچک یا به عنوان درایو ثانویه در دسکتاپ استفاده می شود.

M.2 SSD

کوچکترین آنها SSD M.2 نام دارد. SSD های M.2 از طریق سوکت M.2 به مادربرد متصل می شوند و برای تبلت ها و اولترابوک های دارای فضای محدود طراحی شده اند.

برای تعیین اینکه کدام نوع SSD با سیستم شما سازگار است، از ابزار Crucial® Advisor™ یا System Scanner  میتوانید استفاده کنید.

 

 

نظرات بازدیدکنندگان