حالت ناشناس incognito mode چیست ؟ آموزش فعالسازی در همه مرورگرها
حالت ناشناس incognito mode یک پنجره و حالت متفاوت از سایر تب های مرورگر است که شما در آن کاملا مخفی هستید ! این ویژگی در مرورگرهای گوگل کروم، فایرفاکس، اج، سافاری، اپرا و اکثرا مرورگرها وجود دارد. در مواقعی که از لپ تاپ و کامپیوتر به صورت اشتراکی با همکاران یا خانواده خود استفاده می کنید، این ویژگی به شما کمک می کند تا فعالیت های خود را از بقیه مخفی کنید. در ادامه به معرفی ویژگی های این حالت و نحوه فعالسازی و استفاده از آن، در مرورگرهای مطرح را باهم مرور می کنیم.
چه زمانی باید از حالت ناشناس incognito mode استفاده کنیم ؟
همانطور که می دانید، اکثر فعالیت های وبگردی در مرورگر شما ذخیره می شود. فعالیت هایی مانند بازدید از سایت ها و گذرواژه های استفاده شده، همگی در مرورگر شما ذخیره می شوند. با فعال کردن ویژگی حالت ناشناس incognito mode دیگر هیچ ردپایی از شما در سطح وب و مرورگر باقی نخواهد ماند. در واقع این ویژگی، قابلیت کامل و کاربردی برای حفظ حریم شخصی شما است. همچنین با این ویژگی، برخی تبلیغات هدفمند که بر اساس فعالیت و سرچ های قبلی شما به شما نشان داده می شد، غیرفعال خواهد شد.
سایت ها و برنامه های تحت وب چه اطلاعاتی از ما دارند ؟
وقتی در حالت عادی و غیرناشناس وارد سایت ها و اپلیکیشن های تحت وب می شوید تاریخچه جستجو ها، موضوعات مورد علاقه، ساعات فعالیت شما، سبک زندگی و حتی شغل، نوع شخصیت و سایر چیزهایی که در اینترنت به دنبال آن هستید به صورت بایگانی در آمده و برای مقاصد مختلف تبلیغاتی و تجاری استفاده می شود.
حالت ناشناس incognito mode چگونه کار می کند ؟
با فعالسازی و ورود با مرورگر با حالت ناشناس، دیگر هیچ کوکی (cookie) یا نشست (session) از شما ذخیره نمی شود. نشانی از سایت های بازدید شده شما وجود نخواهد داشت و گذرواژه هایی که در سایت های مختلف وارد کرده اید حتی در صورت اجازه به ذخیره پسورد، در حافظه مرورگر سیو نخواهد شد.
در مواقعی که به صورت عادی با مرورگر به وبگردی مشغول هستید، علاوه بر حفظ تاریخچه فعالیت، مدیران سایت های نیز می توانند برخی از کارها و اطلاعات شما از جمله آی پی یا شرکتی که به شما خدمات اینترنت می دهد را ببینند. با فعال بودن حالت ناشناس incognito mode تمامی این فعالیت ها متوقف شده و شما با خیالت راحت و بدون نگرانی از حریم شخصی خود می توانید در اینترنت فعالیت کنید.
فعال کردن حالت ناشناس incognito mode در گوگل کروم
برای انجام این کار، از منوی 3 نقطه عمودی در بالا سمت راست گزینهٔ New Incognito window را کلیک کنید. همچنین با استفاده از کلید میانبر Ctrl+Shift+N نیز می توانید به سرعت یک تب ناشناس باز کنید.
فعال کردن حالت ناشناس incognito mode در فایرفاکس
در فایرفاکس، از منوی همبرگر در بالا سمت راست گزینهٔ New private window را انتخاب کنید. همچنین با استفاده از کلید میانبر Ctrl+Shift+P و فشردن همزمان آن ها، یک تب ناشناس باز می شود.
فعال کردن حالت ناشناس در اج
در مرورگر اج نیز، از منوی 3 نقطه افقی در بالا سمت راست و انتخاب گزینه New InPrivate window، می توانید به حالت ناشناس دسترسی داشته باشید.
فعال کردن حالت ناشناس در اپرا
در مرورگر اپرا از منوی بالا سمت چپ گزینهٔ New private window را کلیک تا این ویژگی فعال شود.
فعال کردن حالت ناشناس در سافاری
برای ورود به حالت ناشناس در مروگر سافاری در مک ، از بخش File گزینه Task bar را بزنید. سپس گزینه New Private Window را انتخاب کنید. همچنین با استفاده از کلید میانبر Command + Shift + N نیز می توانید به سرعت یک تب ناشناس باز کنید.
همچنین در گوشی های آیفون نیز می توانید از پایین صفحه سمت راست روی آیکون new page ضربه زده و سپس از پایین صفحه سمت چپ گزینه Private را انتخاب کنید. حالا کافیست روی آیکون + یا گزینه Done را تاچ کنید تا وارد حالت ناشناس شوید.
در صورتی که تجربه استفاده از حالت ناشناس incognito mode را داشته یا سوالی در این زمینه دارید، در نظرات همین پست برای سایر کاربران کی لپ بازگو کرده یا از آن ها بپرسید.
نظرات بازدیدکنندگان